Σ.Ε.Ο.Τ.Α.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
VIDEO
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - LIVE
ΕΡΤ1 - LIVE
Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΑΡΘΡΑ
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ε.Ο.Π.Υ.Υ. - ΚΕ.Π.Α.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΑΡΘΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ


29/4/2013

Περιπλέκεται η κατάσταση στη Συρία με τους δύο Μητροπολίτες

 
Οι Κούρδοι κατηγορούν τους αντάρτες και προειδοποιούν με επέμβαση
 
Μια εβδομάδα κλείνει σήμερα από την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών στο Χαλέπι και μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια για το τι πραγματικά συμβαίνει.
 
Η υπόθεση που στην αρχή προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει αρχίσει να περνάει στα «ψιλά» των ειδησεογραφικών πρακτορείων ενώ οι άνθρωποι των δύο Μητροπολιτών προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να βρεθεί έστω μια αχτίδα φωτός.
 
ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα συριακής εφημερίδας, η ηγεσία της κουρδικής πολιτοφυλακής έχει στείλει μήνυμα προς τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό της αντιπολίτευσης, καλώντας τους ηγέτες του να απελευθερώσουν τους Μητροπολίτες.
 
Οι Κούρδοι βασίζονται σε δηλώσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες από στελέχη της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις οποίες, οι Μητροπολίτες κρατούνται από αυτούς (αφού τους απελευθέρωσαν από παρακρατικούς του Ασαντ) και θα απελευθερωθούν όταν θα είναι βέβαιοι για την ασφάλεια τους.
 
Αυτό που τονίζουν, είναι πως οι αντάρτες χρησιμοποιούν τους Μητροπολίτες στο πλαίσιο της δικής τους ατζέντας κατά του Σύριου προέδρου, προσπαθώντας να του «χρεώσουν» την όλη κατάσταση.
 
Οι Κούρδοι μάλιστα καλούν τους αντάρτες να ζητήσουν συγνώμη από τον χριστιανικό κόσμο τονίζοντας πως αυτές οι πράξεις δεν εξυπηρετούν την επανάσταση.
 
Το πιο επικίνδυνο για την όλη εξέλιξη είναι το γεγονός πως οι Κούρδοι πολιτοφύλακες, προειδοποιούν πως αν δεν απελευθερώσουν τους Μητροπολίτες οι αντικαθεστωτικοί, θα επέμβουν οι ίδιοι για να το επιβάλουν.
 
Στη Συρία ζουν 3.000.000 Κούρδοι και το ένα από αυτά υπολογίζεται οτι ζει στο Χαλέπι.
 
«ΧΛΥΑΡΗ» Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Την προηγούμενη Παρασκευή τόσο αρκετοί Ιμάμηδες της Συρίας όσο και ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας κάλεσαν του απαγωγείς να απελευθερώσουν τους δύο Μητροπολίτες.
 
Αυτό όμως που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι δεν έχουν λάβει θέση, σημαντικές προσωπικότητες και πνευματικοί ηγέτες του ισλαμικού κόσμου.
 
Θεωρείται πως στην περίπτωση που οι απαγωγείς είναι τελικά ισλαμιστές (γιατί ούτε γι αυτό είναι βέβαιος κανείς) οι εκκλήσεις από ανθρώπους με επιρροή στην πίστη τους θα επηρέαζαν θετικά.
 
ΣΙΓΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός πως μετά τις δηλώσεις των πρώτων στιγμών, δεν παρατηρείται η ίδια ένταση στις δημόσιες εκκλήσεις από πλευράς Ορθοδόξων Προκαθημένων.
 
Ορισμένοι αποδίδουν την απροθυμία στα περισσότερα ορθόδοξα Πατριαρχεία να ανεβάσουν τους τόνους, στο γεγονός πως τα κυριότερα από αυτά (Κωνσταντινούπολη, Αλεξάνδρεια, Ιεροσόλυμα) αλλά και ορισμένες αυτοκέφαλες Εκκλησίες, όπως η Αλβανία εδρεύουν σε περιοχές με «ευαίσθητο» μουσουλμανικό πληθυσμό.
 
Θεωρούν δηλαδή πως αν οι Ορθόδοξοι ανεβάσουν τους τόνους, ίσως η υπόθεση πάρει χροιά «κόντρας» μεταξύ Ισλάμ – Χριστιανισμού με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
 
Το ίδιο σκεπτικό φαίνεται ότι «ασπάζεται» και η Αθήνα που μετά την πρώτη δήλωση του Αρχιεπισκόπου την επομένη της απαγωγής, δεν έχει προχωρήσει σε άλλη δημόσια τοποθέτηση.

Πηγή : dogma.grΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
VIDEO
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - LIVE
ΕΡΤ1 - LIVE