ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΔΙΟΙΚΗΣΗΙΣΤΟΡΙΚΟΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΝΟΜΟΘΕΣΙΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑVIDEOΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - LIVEΕΡΤ1 - LIVE

Σ.Ε.Ο.Τ.Α.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Bookmark and Share
 
 
   
 

 
19/6/2013
 
Δελτίο Τύπου Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 18-6-2013

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη σημερινή της συνεδρίαση, ύστερα από εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ


την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Ραδιομέγαρο της δημόσιας ΕΡΤ. Η Συγκέντρωση πραγματοποιείται από κοινού με τη ΓΣΕΕ και τις οργανώσεις των εργαζομένων ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ...

  ⇔ (περισσότερα)
 

 
12/6/2013

Δελτίο Τύπου Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 12-6-2013
 
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την πραξικοπηματική ενέργεια της Κυβέρνησης, η οποία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε το «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ,
βάζοντας έτσι με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο "λουκέτο" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων...

  ⇔ (περισσότερα)
 


25/4/2013

Δελτίο Τύπου Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Ε.Ε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε έκτακτη συνεδρίασή της, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση από την Κυβέρνηση του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη, 25 Απριλίου και την ψήφισή του με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με το οποίο υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, σε καθεστώς διαθεσιμότητας, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και τη διατήρηση των χαρατσιών και τη συνέχιση της φοροληστείας των χαμηλών εισοδημάτων, αντιδρώντας άμεσα σ’ αυτήν την πολιτική που διαλύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες και κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος...


  ⇔ (περισσότερα)
 


28/3/2013

Δελτίο Τύπου Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα

H Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013, στο Σύνταγμα, ώρα 6:30μ.μ., ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου, τα απάνθρωπα και βίαια μέτρα που συναποφασίζουν Κυβέρνηση και Τρόικα...

  ⇔ (περισσότερα)18/3/2013
 
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη διεθνή σύνοδο στην Τουλούζη της Γαλλίας και στο Συνέδριο της CGT

Παρέμβαση του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Γιώργου Χαρίση(17-03-2013).
 
Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/ες

1.Η κατάσταση στην Ελλάδα άλλαξε δραματικά στα τρία χρόνια του μνημονίου.
Οι μισθοί επισήμως μειώθηκαν κατά 50%, στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο, αφού η πλειοψηφία των εργαζομένων εργάζεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης και με εκ περιτροπής εργασία...

  ⇔ (περισσότερα)
 


12/3/2013

Δελτίο Τύπου της εκτελεστικής επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

11/3/2013
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/3/2013 & ΩΡΑ 15.30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ Δ.Υ. & ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις
, αφού λεηλάτησαν...

  ⇔ (περισσότερα)
 


8/3/2013

Δελτίο Τύπου της εκτελεστικής επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

  ⇔ (περισσότερα)ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΙΣΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Ε/Ε ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Και τώρα τι κάνουμε;

Παρακολουθώντας την επικαιρότητα θα πίστευε κανείς ότι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα! Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το 2013 θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας, ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο κλπ. Στην ίδια γραμμή και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής μας διαβεβαιώνει καθημερινά ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο και ότι όσα γίνονται με τη λεγόμενη διαθεσιμότητα-κινητικότητα, γίνονται για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και ότι το προσωπικό θα μετακινηθεί σε υπηρεσίες που υπάρχουν ανάγκες κλπ.

Μάλιστα «ετοιμάζονται» οι πρώτοι 2.500 εργαζόμενοι να «μετακινηθούν» σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου!. Εν τω μεταξύ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται με γρήγορους ρυθμούς και οι διεργασίες για την ένταξη, μέσα στο 2013, άλλων 25.000 εργαζομένων στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.
Ο αριθμός αυτός θα προκύψει από την κατάργηση και τη συγχώνευση φορέων και υπηρεσιών. Και θα γίνει μέσα από τη λεγόμενη «αξιολόγησή» τους, που βέβαια ο στόχος της δεν θα είναι η βελτίωση ή η αναγκαιότητα της ύπαρξης τους, αλλά θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την επίτευξη του στόχου, που είναι οι μείωση του προσωπικού τους και οι απολύσεις.
Ήδη από αυτή την αξιολόγηση, τα υπουργεία φαίνεται ότι θα πρέπει να μειώσουν τις οργανικές τους μονάδες πάνω από το 50%, στην εκπαίδευση, θα γίνει το ίδιο μέσω της κατάργησης-συγχώνευσης σχολικών μονάδων και της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών και του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, στα νοσοκομεία από τη μείωση του αριθμού τους κατά 40% και στα ΑΕΙ-ΤΕΙ από την κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων τους. Έτσι θα υπάρξει μια νέα μεγάλη δεξαμενή απολύσεων εργαζομένων.
Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την πιλοτική "αξιολόγηση" 15-20 Δήμων φαίνεται ότι θα "απελευθερωθούν" πολλές υπηρεσίες και η άσκηση των αρμοδιοτήτων τους θα εκχωρηθεί σε ιδιώτες. Έτσι οργανώνεται η συρρίκνωση και κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης, καθώς και άλλων υπηρεσιών που σχετίζονται με την συντήρηση των υποδομών των πόλεων (πράσινο-τεχνικές υπηρεσίες κλπ), τις υποστηρικτικές διοικητικές και άλλες υπηρεσίες, για τις οποίες έχουν δημιουργηθεί ιδιωτικές εταιρείες όπως είναι η μισθοδοσία, οι υπηρεσίες πληροφορικής κλπ.
Το εργαλείο που θα αξιοποιηθεί στους ΟΤΑ θα είναι το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας», ένα όργανο που φέρει κατ’ ευφημισμό αυτόν τον τίτλο, γιατί στην πράξη θα χρησιμοποιηθεί ως γκιλοτίνα για την κατάργηση της αυτοτέλειας τους και για απολύσεις εργαζομένων.
Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά φέτος έχουν προβλεφτεί νέοι κωδικοί αριθμοί (Κ.Α) στους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ για το οικονομικό έτος 2013, όπου προβλέπονται η εγγραφή δαπανών για «…δαπάνες συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών…» (Κ.Α. 6277) και για «.. φύλαξης κτηρίων…» (Κ.Α. 6278).
Θέλουν λοιπόν να είναι έτοιμοι να εκχωρούν αυτές τις υπηρεσίες στους ιδιώτες. Το θέλουν αυτό για δύο κυρίως λόγους: Ο ένας είναι οικονομικός και πολιτικός για την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου και ο δεύτερος είναι να ξεμπερδεύουν με την ναυαρχίδα του σ.κ των ΟΤΑ, που είναι η καθαριότητα.
Οι κύριοι λοιπόν της τρικομματικής κυβέρνησης όταν μιλάνε για κινητικότητα και ισχυρίζονται ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, μας δουλεύουν κανονικά. Οι ίδιοι δεσμεύτηκαν ότι μέχρι το 2015 το δημόσιο θα μειωθεί κατά 150.000 εργαζόμενους. Αν υπολογίσει κανείς ότι μέχρι τότε θα συνταξιοδοτηθούν περίπου 100.000 εργαζόμενοι, ενώ δεν θα προσληφθούν πάνω από 10-15 χιλιάδες, σημαίνει ότι θα έχουμε περίπου 60.000 καθαρές απολύσεις εργαζομένων.
Αυτοί λοιπόν κάνουν τη δουλειά τους το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Οι μάχες που δώσαμε στην εποχή του μνημονίου, λάβωσαν μεν το σύστημα διακυβέρνησης που είχε δημιουργηθεί μεταπολιτευτικά δεν μπόρεσαν όμως να δώσουν το τελικό χτύπημα, που όμως αν δεν δοθεί on time κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε μια χώρα εξαθλιωμένων, απογοητευμένων και πολιτικά ηττημένων.
Αυτό το σ.κ έφτασε στα όριά του. Έτσι όπως είναι δεν μπορεί να δώσει νικηφόρες μάχες και αυτό δεν είναι μόνα θέμα προθέσεων ή συσχετισμών, που αναμφίβολα και αυτοί παίζουν ρόλο και πρέπει να αλλάξουν.
Τα συνδικάτα πρέπει να αλλάξουν και γραμμή και δομή και κυρίως πρέπει να «κατακλυστούν» απ’ τους εργαζόμενους αν θέλουμε να αλλάξουν.
Η γκρίνια ή η προσπάθεια ο ένας να ρίξει τις ευθύνες στον άλλον δεν βγάζει πουθενά. Το πιο σύνηθες φαινόμενο είναι ο εργαζόμενος που πλήττεται να λέει «τι κάνουν τα συνδικάτα», όταν ο ίδιος δεν κινητοποιήθηκε καμιά φορά, δεν συμμετείχε σε καμιά απεργία, είτε γιατί η 24ωρη ή 48ωρη απεργία είναι μια «ντουφεκιά στον αέρα» ή «δάνειο» προς την κυβέρνηση ή όταν είναι πολυήμερη δεν αντέχει το οικονομικό της κόστος.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Το πρωτοβάθμιο σωματείο λέει ότι φταίει το δευτεροβάθμιο και οι ομοσπονδίες και αυτές ότι φταίει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ή το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που επηρεάζει ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτό.
Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Όλοι έχουμε το μέρος των ευθυνών που μας αναλογούν. Δεν είναι βέβαια ίδιο το μέγεθος. Η λογική της ενσωμάτωσης στην αστική ιδεολογία, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, η αντιμετώπιση των εργοδοτών ως κοινωνικών εταίρων και όχι ως ταξικών αντιπάλων, πιστώνεται στις δυνάμεις κυρίως της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.
Όταν όμως κυριαρχεί η λογική της ανάθεσης της επίλυσης των προβλημάτων μας σε άλλους όχι μόνο δεν πρόκειται να λυθεί κανένα, αντίθετα τα πράγματα θα χειροτερεύουν. Και το κακό είναι ότι ακόμη δεν έχουμε δει τα χειρότερα.
Όσοι επίσης πιστεύουν ότι η εξαθλίωση του λαού από μόνη της θα φέρει και την εξέγερσή του ή προοδευτικές πολιτικές εξελίξεις δεν έχουν παρά να διαβάσουν την ιστορία της κοινωνικής εξέλιξης ή να ρίξουν μια ματιά σ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη μας, όπου άνθρωποι πουν ζουν πολύ χειρότερα από μας έχουν και πιο αυταρχικά και αντιδημοκρατικά καθεστώτα.
Όμως από κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Και η αρχή πρέπει να γίνει από την οργάνωση παντού όλων των εργαζομένων που έχουν μια αναφορά στις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Να μην υπάρχει επιχείρηση, κατάστημα, γραφείο και υπηρεσία που οι εργαζόμενοι θα είναι ασυνδικάλιστοι, να μην υπάρξει χώρος που αυτές οι δυνάμεις δεν θα διεκδικήσουν την ψήφο των εργαζομένων και κυρίως παντού να είναι τα παραδείγματα της αγωνιστικότητας και της ανιδιοτελούς προσφοράς.
Ταυτόχρονα επειδή τα πράγματα αλλάζουν δραματικά τώρα κάτι πρέπει να γίνει και τώρα. Και τώρα οι συσχετισμοί μέσα στο σ.κ είναι δεδομένοι. Δεδομένες όμως είναι και οι αλλαγές που συντελούνται σ’ όλους τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς χώρους και κυρίως στη συνείδηση των εργαζομένων.
Πρέπει τώρα να βρούμε ένα βήμα διαλόγου και συνεργασίας, πρωτίστως με τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής Αριστεράς, αλλά και με δυνάμεις και άτομα που ακολουθούν μια αγωνιστική και αντιμνημονιακή στάση. Με πολλούς από αυτούς μας χωρίζουν πολλά, έχουμε διαφορετικές διαδρομές και διαφορετική κουλτούρα και έχουμε συγκρουστεί πολλές φορές μαζί τους.
Το ποιος όμως είχε δίκιο ή είναι πιο «ταξικός» δεν θα το βρούμε στα πάνω στα κοινωνικά ερείπια. Τώρα τα χρειάζονται τα συνδικάτα οι εργαζόμενοι, γι’ αυτό τώρα και εμείς πρέπει να οργανώσουμε το μέτωπο ανατροπής της συμβιβαστικής τους γραμμής και να οικοδομήσουμε την ενιαία έκφραση όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για να μην συμπαρασυρθούν και αυτά μαζί με το μεταπολιτευτικό αστικό πολιτικό κατεστημένο και πέσουν στην πλήρη ανυποληψία από τους εργαζόμενους.

Πηγή : Α.Σ.Κ.- Ο.Τ.Α.12/12/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Οι αντοχές της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, από την οικονομική κρίση
και τις ασκούμενες πολιτικές, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία όλων
εκείνων που εξακολουθούν να αναπαράγουν την ίδια αντικοινωνική, αδιέξοδη και
αναποτελεσματική μνημονική πολιτική.
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Δημόσια και Κοινωνικά
Αγαθά και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρεθήκαμε εξαρχής στο στόχαστρο των
κυβερνητικών επιθέσεων.
Οι πολιτικές που ακολουθούνται τρία χρόνια τώρα στο Δημόσιο Τομέα, εφαρμόζονται
με αποκλειστικό στόχο την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων για δραστικό
περιορισμό των δημοσίων δαπανών.
Έτσι, οι πόροι για τη λειτουργία του Δημοσίου έχουν σήμερα συμπιεστεί σε τέτοιο βαθμό,
που είναι σχεδόν αδύνατον οι Δημόσιες Υπηρεσίες να λειτουργήσουν αποτελεσματικά
και να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών.
Μέσα από τη συνεχή περικοπή χρηματοδότησης, τις συγχωνεύσεις και τις
καταργήσεις Υπηρεσιών και Δημοσίων Οργανισμών, την υλοποίηση των κυβερνητικών
δεσμεύσεων για άμεσες αποχωρήσεις προσωπικού -είτε μέσω της εφεδρείας είτε μέσω
της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας είτε μέσω του “προγράμματος κινητικότητας” και
των άμεσων απολύσεων εργαζομένων- τα Δημόσια και Κοινωνικά Αγαθά, η Παιδεία, η
Υγεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, καταρρέουν.
Εδώ και χρόνια μας μιλούν για μεταρρύθμιση.
Οδηγούν όμως το Δημόσιο Τομέα σε απορρύθμιση.
Όλα αυτά τα χρόνια του μνημονίου, δεν εφαρμόστηκε -ούτε καν προωθήθηκε- καμία
πολιτική με σκοπό την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, τη βελτίωση της λειτουργίας
και της αποτελεσματικότητάς του Δημοσίου.
Αντιθέτως, σκοπίμως και συστηματικά, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι Δημόσιοι
Οργανισμοί εγκαταλείφθηκαν, με προφανή σκοπό την υποβάθμιση της αξίας της
ύπαρξης και του ρόλου τους, στις συνειδήσεις των πολιτών, με σκοπό στη συνέχεια να
θυσιαστούν στο βωμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Στο όνομα των Ελλειμμάτων, το Κράτος αποσύρεται σταδιακά από την υποχρέωσή
του να υπερασπίζεται, να κατοχυρώνει και να εγγυάται Δημόσια Αγαθά, που είναι
θεμελιώδη για τους πολίτες και για το λόγο αυτό προστατεύονται από το Σύνταγμα.
Στο όνομα του Δημοσίου Χρέους, ήδη, προωθείται το ξεπούλημα των Δημοσίων
Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος, μόνο και μόνο για
να εξευμενισθούν οι αγορές και να υφαρπάξουν οι κερδοσκόποι και οι δανειστές τις πιο
παραγωγικές και κερδοφόρες δραστηριότητες της χώρας.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεχόμαστε εξ αρχής μία πρωτόγνωρη επίθεση στα
δικαιώματά μας.
Λεηλατούν τα εισοδήματά μας, πετσοκόβοντας τους μισθούς μας. Οι μειώσεις που
έχουμε υποστεί ξεπερνούν το 50%
Σφαγιάζουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Αφού για χρόνια καταλήστευσαν τα
αποθεματικά των Ταμείων μας, τους έδωσαν τη χαριστική βολή με το κούρεμα των
Ομολόγων και τώρα τα οδηγούν στη διάλυση. Σχεδιάζουν να μειώσουν κι άλλο τις κύριες,
τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ. Μεθοδεύουν την κατάργηση του δημόσιου
χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης προς όφελος των ιδιωτών.
Εξακολουθούν να υποβαθμίζουν την υγειονομική μας περίθαλψη. Αρνούνται να
χρηματοδοτήσουν τον ΕΟΠΥΥ. Καταργούν και συγχωνεύουν τις Υπηρεσίες Υγείας. Μας
αφήνουν χωρίς γιατρούς, χωρίς φάρμακα.
• Με βασικό στόχο τη μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο κατά 150.000
μέχρι το 2015, η Συγκυβέρνηση απόλυτα υποταγμένη στις παράλογες απαιτήσεις των
δανειστών της χώρας, έχει θέσει σε προτεραιότητα και εμμένει στην εφαρμογή της
ανάλγητης πολιτικής των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων. Χθες ξεκίνησαν με την
εφεδρεία και την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα. Σήμερα πήγαν στους ΔΕ Αορίστου
Χρόνου. Αύριο θα επεκταθούν σε όλους. Θα χρησιμοποιήσουν τη διαδικασία της
αξιολόγησης των Υπηρεσιών και του προσωπικού για να νομιμοποιήσουν τις νέες
απολύσεις. Ήδη καταφεύγουν στον εκβιασμό και στην αυθαιρεσία για να καθυποτάξουν
τις αντιδράσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Δεν διστάζουν, να μας “δείξουν” την
πόρτα της εξόδου, ακόμα και με αμφισβητούμενες ως προς τη συνταγματικότητά τους
πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ακόμα και «καταργώντας» τη Βουλή!
• Προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν, για ακόμα μία φορά, την κοινή γνώμη, για
να «απαλλαγούν» από την πολιτική τους ευθύνη, στοχοποιούν ξανά τους εργαζόμενους
στο Δημόσιο, ψηφίζοντας νέες δρακόντειες πειθαρχικές διατάξεις.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους
ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης
εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της
διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και της “ακύρωσης” των Κοινωνικών Αγαθών, που
επιβάλλεται από την Τρόικα και το ΔΝΤ και εκτελείται κατά γράμμα από την τρικομματική
 
Κυβέρνηση, απαιτεί από όλους μας να βρεθούμε για ακόμη μία φορά στο δρόμο και
να αγωνιστούμε για την ανατροπή της.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους στο Δημόσιο
στην Απεργία, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις
που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις στην Περιφέρεια από τα κατά
τόπους Νομαρχιακά Τμήματα, καθώς και στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Αθήνας,
η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:00.
 
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή των πολιτικών
του Μνημονίου.
Αγωνιζόμαστε:
• Για να μην περάσουν οι νέες απολύσεις.
• Για να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
• Για να προστατέψουμε τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Δημόσια
Κοινωνικά Αγαθά, την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση.
• Για να σταματήσουμε τη φορολογική λαίλαπα σε βάρος μας
και να πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες.
Μπορούμε να ανατρέψουμε τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές
Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ
Όλοι στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις
Στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος
Α.Δ.Ε.Δ.Υ.7/12/2012

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Δελτίο Τύπου
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εξειδικεύοντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 3ης Δεκεμβρίου 2012 για κήρυξη νέας Απεργίας στο Δημόσιο το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, αποφάσισε, στη σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση, την πραγματοποίηση 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας, την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012.
Η πολιτική του μνημονίου, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και της «ακύρωσης» Κοινωνικών Αγαθών, που επιβάλλεται από την Τρόικα και το ΔΝΤ και εκτελείται κατά γράμμα από την τρικομματική Κυβέρνηση, απαιτεί από όλους μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να τους σταματήσουμε.
Η συνέχεια του αγώνα είναι επιβεβλημένη.
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, εξαιτίας των χιλιάδων απολύσεων και της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της «εγκατάλειψης» των Δημοσίων Υπηρεσιών, όσο και το σύνολο της ελληνικής Κοινωνίας, λόγω της επίθεσης που δέχονται τα Δημόσια και Κοινωνικά Αγαθά στο πλαίσιο του Μνημονίου, απαιτεί να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις.
Στην πορεία προς τη νέα Πανελλαδική Απεργία της 19ης Δεκεμβρίου 2012, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:
1. Θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη μαζί με τις Ομοσπονδίες-Μέλη της στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίζουν.
2.Ήδη, πραγματοποιεί πρόγραμμα δράσης κατά περιφέρεια σε όλη τη χώρα.
Η αρχή έγινε με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου κλιμάκιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισκέφτηκε την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012, Δημόσιες Υπηρεσίες στους Νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε κεντρική Συγκέντρωση στην Κομοτηνή, με τη συμμετοχή εργαζομένων από όλους τους Νομούς της Περιφέρειας.
Ακολουθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, οργανώνονται από τα Νομαρχιακά Τμήματα Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας προγράμματα ενημέρωσης με κλιμάκια που θα πλαισιωθούν από μέλη της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., των Νομαρχιακών Τμημάτων και των Γενικών Συμβούλων της περιφέρειας, ενώ την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πάτρα.
3. Καλεί τα Πρωτοβάθμια Σωματεία – Μέλη της να προχωρήσουν σε νέες Γενικές Συνελεύσεις, για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων- εργαζομένων στο Δημόσιο.
Τέλος, θα πραγματοποιήσει Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012, για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας και η ελληνική Κοινωνία, εξαιτίας της πολιτικής του Μνημονίου και της σκληρής λιτότητας.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


 
 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΔΙΟΙΚΗΣΗΙΣΤΟΡΙΚΟΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΝΟΜΟΘΕΣΙΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑVIDEOΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - LIVEΕΡΤ1 - LIVE